Text om text

Som profesionell copywriter är det mitt arbete att sätta fingret på vad det är som gör dig så speciell och tratta ned det i en lockande och säljande text som får kunderna att välja just dig. Det kräver sin kvinna. Och många vändor in i kunskapsbanken och idécentrum.

Din berättelse till rätt målgrupp

Är det du som talar? Oavsett vilket tilltal du väljer är det din röst som ska nå igenom den text jag skriver. När jag tar mig an ett uppdrag lägger jag mycket omsorg om att finna den rätta tonen i texten.

Det är din röst jag talar med. Därför är det din ton jag vill hitta och din berättelse jag vill berätta. Jag nöjer mig inte med att svänga ihop några rader som passar vem som helst i din bransch. Det är Dig jag vill åt.

Jag tar dig på allvar och hanterar orden med respekt. Det du vill berätta vill jag berätta så att berättelsen fångar dina kunder med budskapet du vill få fram. Jag är lyhör för att din berättelse ska nå rätt målgrupp.

Webbtexter med relevant innehåll och tydligt mål

På webben är vi ofta ute efter specifik information. Vi läser rubriken, slänger ett öga på inledningen, ett halvt på slutet och skummar kanske några rader i mitten. Hittar vi inte vad vi söker stänger vi ner sidan och kommer inte tillbaka till den igen.

Har texten på din hemsida vad som krävs för att läsaren ska stanna kvar i mer än några ögonblick?
Adapter Copy hjälper dig att ringa in vem som ska läsa och vad läsaren ska göra efter att ha läst texten. Text med ett tydligt mål.

Webben är ingen plats för tålmodiga. Det sägs att en webbplats har 3 sekunder på sig att fånga läsaren. Därefter letar hen vidare efter någon som snabbare ger informationen. Bra webbcopy besvarar frågor snabbt. Det kräver strategisk text med röd tråd, naturligtvis optimerad för alla sökmotorer. Det innebär inte nödvändigtvis ett bombande av nyckelord utan snarare texter med relevant innehåll.

Vanlig text passar inte för webben. Det spelar ingen roll hur bra den är. Webben kräver ett helt annat arbetssätt, både till innehåll och upplägg. Samtidigt måste texten locka till läsning. Det är svårt att skriva med flyt och briljans för både besökare och sökrobotar. Jag skriver webbcopy från grunden, korrigerar, strukturerar och optimerar dina utkast eller lägger finischen på din färdiga text. Allt utifrån önskemål och behov.