För oss på Adapter Copyär det jätteviktigt att vara helt transparenta med hur vi arbetar, samlar in personuppgifter, hur vi prissätter, vilka villkor som gäller när vi ingår avtal med dig som kund samt hur vi behandlar den information, se vår Integritetspolicy och Cookiepolicy, vi samlar in om dig som besökare av vår webbplats, som användare och som kund. Innan du lägger din beställning hos oss är det viktigt att du läser våra Köpvillkor & Avtalsvillkor. Så för din egen skull, och för vår, läs först så slipper du eventuella överraskningar efter. Tack på förhand.


 

Köpvillkor & avtalsvillkor

 

Adapter Copy är en webbaserad tjänst som ägs av och drivs av Adapter Media, Copyright © 2013-2021, Org.nr. 730405-7800. Adapter Media är registrerat hos Bolagsverket i Sverige. De nuvarande villkoren och föreskrifterna reglerar köp och användning av Adapter Medias, och därmed Adapter Copys, förmedling av digitala tjänster och produkter, tjänster och produkter (fysiska och digitala). Genom att använda Adapter Media och alla hemsidor som associeras till den, förmedling, tjänster och produkter (digitala och fysiska produkter) godkänner du de villkor och föreskrifter som följer. Om du inte vill bli bunden av dem, använd inte Adapter Medias hemsidor, tjänster och produkter.

 

Användarvillkor

Adapter Medias och därmed Adapter Copys textproduktion, design av olika hemsidor inkl. dess innehåll, produkter, tjänster samt fysiska produkter är tillgängliga för alla individer som har fyllt 18 år. Bevis för samtycke kan komma att krävas för att ingå köp/avtal av tjänster och produkter. Genom att godkänna köpeavtal, villkor och användarvillkor fastställs avtalet mellan Adapter Media och Användare.

 

1 Definitioner

När Adapter Media, Adapter Media/Adapter Copy, Adapter Copy, "Vi", "Oss" ,"Våra" anges refereras till Adapter Copys, och övriga verksamheter inom Adapter Media. När "Användare", "Användarinformation" "Du", "Din", "Beställaren", "Kunden" används refereras till dig som i egenskap av Företagare köper produkt eller tjänst hos Adapter Media. Med hänvisning till existerande lagstiftning görs en separation mellan en Användare som en Konsument vilken inte agerar inom ramen för kommersiella eller andra företagsaktiviteter eller utanför ramen av sitt yrke när denna ingår ett kontrakt med oss, och en Användare som en Företagare. Genom att uppge organisationsnummer vid köptillfället av en tjänst eller produkt hos Adapter Media och alla hemsidor som associeras till den tillkännager Du att dessa Användarvillkor för Konsument inte tillämpas dig.

"Tredje part" hänför till någon person/företag/leverantör som inte associeras med Adapter Media. Det gäller även de företag/leverantörer Adapter Media använder som leverantörer/vid förmedling av vissa produkter och tjänster.

 

2 Betalda tjänster och produkter

Under varumärket Adapter Copy erbjuder Adapter Media följande tjänster och produkter i översikt: språktjänster, SEO, grafisk form, webbdesign och webbpaket inkl. webbhotell, domän, e-post, digitalt material inom utbildning samt fysiska produkter inom design.
När du köper en hemsida av Adapter Copy eller övriga verksamheter inom Adapter Media, köper du en komplett hemsida redo att användas direkt. Domän och e-post ingår ej men kan ombesörjas av Adapter Copy, genom köp av Webbmaster-tjänst (inkl. årsabonnemang). Content som text, SEO-copy och rörligt material ingår inte vid köp av webbdesign/produktion, detta står du som kund för. Vi kan dock, om så önskar, lägga in ditt eget content innan lansering utan extra kostnad. Uppdateringar, support, administration och förnyelse av abonnemang ingår endast vid köp av Webbmaster-tjänst.

Övriga tjänster och produkter står användaren fritt att beställa vid behov. Hemsidor, webbpaket, domän och e-post har fast pris om inte annat anges.

Kund som köper hemsida, webbpaket, text och copywriting, marknadsföringstjänster eller grafiska arbeten godkänner du att Adapter Media/Adapter Copy använder materialet i marknadsföringssyfte. Kund som köper hemsida eller webbpaket förbinder sig att i sin webbplats ha med en länk till Adapter Copys hemsida: Med hjärtat av Adapter Copy. Förslagsvis placeras länken i footern (sidfoten), länken ska vara väl synligt och får inte på något sätt döljas. Vid köp av rabatterade hemsidor eller webbpaket kan även webbhotellets logotyp synas i footern. Du blir informerad om så är fallet och kan själv välja ett dyrare alternativ för att slippa webbhotellets logotyp. Dessa länkar och logotyper påvekar inte din sidan sökoptimering då det är en så kallad "no follow"-länk.

Tjänsterna och produkterna på webbplatsen adaptercopy.se utvecklas och uppdateras hela tiden och kan därför ändras.

2.1 Hemsida, webbhotell/hosting, domän och e-post (betaltjänster, se utförliga villkor under §4.)

Domän och webbhotell köps in utifrån till våra konton från en eller flera leverantörer, s.k. Tredje Part, och förmedlas av Adapter Copy. Då våra leverantörers villkor gäller för din webbplats/kommande webbplats, rekommenderar vi att du tar del av villkoren även för dem.

Alla våra hemsidor/bloggar har unik design modifierad utifrån mallar, eller helt skräddarsydda, i olika utvecklingsmiljöer. Varje hemsida/blogg skapas på begäran och skräddarsys utifrån kundens önskemål och behov.

2.2 Text, copywriting, webbcopywriting

All textproduktion inkl. research görs på beställning, texterna är helt unika och anpassade för slutkund. Vi föreslår alltid tonalitet och SEO utifrån kundens beställning och beställningsformulär. Vi presenterar 1 st copytext alt. redigering med max 2st  korrigeringsrundor. Önskas ytterligare förslag eller ändringar debiteras en löpande timkostnad om 975 kr/h.

Den godkända texten levereras i .pdf alternativt införs på webbplatsen om så önskas.

Copytexter, artiklar och litterärt material ägs av Adapter Media/Adapter Copy enligt upphovsrättslagen och får inte ändras utan tillstånd från Adapter Media/Adapter Copy. Efter att fakturan är betald får kunden dock använda copytexterna kommersiellt i exempelvis annonser. Adapter Copy är gärna behjälplig med idé och produktion av marknadsföringsmaterial som annonser, flyern, broschyrer och liknande där texterna ingår.

2.2.1 Copy on Demand

Akuta uppdrag beställda och genomförda av ny kund genom vår tjänst Copy on Demand debiteras med 1 975 kr/h, endast löpande timpris, ej offert. Betalningsvillkor 10 dagar. Priset gäller uppdrag beställda för leverans samma dag eller så snabbt uppdraget kan genomföras. Det kan innebära obekväm arbetstid som kvällar, nätter, helger, helgdagar och semesterperioden juli.

2.3 Logotyper och annan grafisk form

All grafisk form görs på beställning och är skräddarsydd för slutkund. Vi designar de flesta logotyper och annan grafik i Adobe Illustrator. Vi föreslår alltid utseende och profilering, inklusive typsnitt och eventuell grafisk symbol utifrån kundens beställning och beställningsformulär. Vi presenterar 1st logotyp med max 2 st korrigeringsrundor. Önskas ytterligare förslag eller ändringar debiteras en löpande timkostnad om 975 kr/h.

Den godkända logotypen levereras i 3 st format (Office, webb, tryck) och införs på hemsidan om så önskas. Vid beställning av grafisk profil leveras denna i .pdf. Inga tryckkostnader ingår om inte annat anges.

Efter att fakturan är betald äger kunden sin logotyp samt grafiska profil och får använda dessa kommersiellt.

2.4 Beställning

Beställning av text- och språktjänster, grafisk form, hemsidor, webbpaket och Webbmaster-tjänst med fast pris sker via olika beställningsformulär. Den information användaren fyller i beställningsformuläret utgör underlag för insatsen och bör vara så utförlig som möjlig. En faktura skickas till den e-postadress du angett vid beställningen. Beställningen är bindande så upptäcker du något fel i det formulär du precis skickade alternativt i fakturan ber vi dig maila oss direkt på: info@adaptercopy.se

När du som beställare fyller i önskade uppgifter i beställningsformuläret ger du oss på Adapter Copy mycket information och sparar därmed tid. Men för att slutresultatet ska bli som du önskar kommer vi att kontakta dig för nödvändiga och kompletterande frågor. Vi återkommer i första hand via mail då eftersom vi föredrar att dokumentera all kommunikation.

Beställning av tjänster på offert sker via e-post till: info@adaptercopy.se. Beställningen är bindande först när du har godkänna offerten med vändande e-post.

2.4 Priser och fakturering

Adapter Copy tillämpar fasta priser på ett antal tjänster och produkter. (Aktuell prislista är under arbete och publiceras i sin helhet här på hemsidan under Prislista 2021.) Skulle beställningen behöva ändras genom Kundens vilja kan priset dock komma att ändras. Övriga tjänster erbjuds via offert.

Alla priser anges i SEK (kr) exklusive moms. Moms specificeras vid fakturering. Vid beställning av tjänster och produkter till fast pris, via beställningsformulär, sker betalning sker direkt efter beställningen med faktura alternativt Swish. Faktura skickas normalt inom 24 h till den mailadress du anger vid beställning. E-faktura är gratis vid enskilda beställningar samt årsfakturering (1 faktura per år på hela beloppet) av webbhotell, domän och e-post samt Webbmaster. Önskas faktura via vanlig post tillkommer en fakturaavgift på 75 kr. Adapter Media står som betalningsmottagare på faktura och Swish. Vid betalning anges fakturanummer som referens./meddelande. Adapter Media tar inga avgifter för betalning med Swish. Adapter Media fakturerar manuellt.

2.4.1 Betalningsvillkor och fakturering

  • Betalningsvillkor för tjänster och produkter till fast pris beställda via beställningsformulär: 10 dagar.
  • Betalningsvillkor för tjänster beställda genom vår tjänst Copy on Demand: 10 dagar.
  • Betalningsvillkor löpande årsabonnemang: 20 dagar.
  • Betalningsvillkor tjänster via offert samt löpande betalning av tjänst: 30 dagar.
  • Betalningspåminnelse med avgift 60 kr skickas 5 dgr efter förfallodatum med betalningsvillkor: 5 dagar.
  • Förseningsavgift: 450 kr + räntetillägg enligt lag

Skulle användaren inte betala påminnelsefakturan Betalningspåminnelse i tid utgår en Förseningsavgift på 450 kr enligt lag. Därefter går ärendet vidare till Inkasso och Kronofogden samt räntetillägg enligt lag. Adapter Copy har rätten att stänga ned användarens hemsidan samt stänga av webbplats, webbhotell, domän och e-post om fakturan inte betalas i tid. Tjänsten Webbhotell upphör.

Vid större projekt på offert över totalt 12 000 kr utgår en startavgift/delavgift på 6 000 kr eller 30 % av den totala fakturan. Detta för att säkerställa beställarens seriositet samt Adapter Copys om- och personalkostnader. Därefter faktureras projektet månadsvis för nedlagd till. I slutet av större projekt utgår alltid en slutfaktura på kvarvarande summa. Tillämpning av startavgift/delavgift gäller ej Adapter Medias återkommande kunder. Vid frågor kontakta info@adaptercopy.se

2.6 Löpande betalning

Löpande betalningar för Tilläggstjänster och andra löpande eller tillfälliga tjänster utförda för befintlig kund faktureras den 30:e i varje månad (25 februari). Betalningsvillkor 20 dagar.

2.7 Reservation

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.

 

3 Webbhotell/hosting, Domännamn, E-post (betaltjänster)

3.1 Registrering och ägarskap av Domännamn

Person eller entiten som köper domänen är den regelrätta ägaren till den. Användaren kan välja att privat köpa domän för användning hos Adapter Copy alternativt anlita Adapter Copy för köpet. Vid köp av domän + e-post kommer Adapter Copy att agera som en teknisk administratör och gränsyta (agent) via avtal (enligt dessa Köpvillkor & Avtalsvillkor) mellan Adapter Copy och användaren.

Om du redan äger en domän kan den pekas om via DNS alternativt flyttas till det webbhotell Adapter Copy använder för din hemsida. Om flytt av domännamn krävs behövs det en EPP kod som du kan få från din leverantör. Notera att flyttning av en domänadress inte är samma sak som att flytta en hemsida. Notera även att hemsidor producerade av Adapter Copy inte kan migreras till annan plattform.

3.2 Förlängning av webbhotell, domän och e-post

Adapter Copy använder i första hand Webnode och Hemsida24 alternativt Wix som webbhotell till hemsidor, domän och e-post. Alla abonnemang betalas årsvis i förskott. Uppsägningstid av abonnemang på webbpaket, bloggpaket, webbhotell, domän och e-post är 2 månader före utgångsdatum. Årsfaktura skickas c:a 3 månader före utgångsdatum. Detta för att du ska få gott om tid att säkerställa din domän och webbplats alternativt avsluta avtalet. Utöver faktura för förnyelse notifierar Adapter Copy inte användaren före utgångsdatumet.

3.4 Användning av hemsidan

Efter leverans av webbpaket eller hemsida har du full tillgång till hemsidan om du själv önskar. Du kan då skriva, ändra och ta bort inlägg och sidor samt godkänna, ta bort och ändra andra användares innehåll på sidor, i inlägg och kommentarer. Du har även fulla rättigheter att lägga till kategorier och länkar på inlägg och sidor. Du kan även överta hela ansvaret för hemsidan som årsförnyelse av abonnemang.

När du väljer att anlita Adapter Copy som Webbmaster är Adapter Copy administratör och har som sådan fullständiga rättigheter att hantera förnyelser av abonnemang samt även ändra alla inställningar i hemsidans editor/verktyg om så skulle krävas. Exempelvis lägga till/ta bort och redigera teman och tillägg och altenativt stänga ned tjänsterna vid missbruk eller utebliven betalning.  Läs mer om rättigheter under §8

Adapter Copy gör aldrig ändringar i hemsidans innehåll/content utan användaren tillstånd eller uttryckliga instruktioner.

3.3 Support av tjänster

Support tillhandahålls endast kunder som har ingått avtal om Webbmaster-tjänst. I övrigt kan vi förmedla kontakt med aktuellt webbhotell/hosting. Övrig support debiteras 800 kr/h. minimum 15 min (200 kr). Det står dock Adapter Copy fritt att från fall till fall erbjuda support även till andra kunder. Driftavbrott, störning eller fel i tjänsten eller produktern meddelas till Adapter Copy via e-post till info@adaptercopy.se under kontorstid. Adapter Copy försöker därefter åtgärda felet efter bästa förmåga på kontorstid, alternativt kan var behjälplig med kontakt till aktuellt webbhotell eller. annan leverantör. Kunden har ingen rätt att begära ersättning på grund av driftavbrott eller fel i tjänsten. Adapter Copy lämnar ingen garanti avseende tjänstens eller produktens tillgänglighet eller felfrihet.

 

4 Leverans

Arbetet med tjänster och produkter till fast pris beställda via beställningsformulär, eller leverans av produkt sker tidigast när betalningen är inkommen till Adapter Media. Leveranstid för tjänster på offert anges i offert och varierar från projekt till projekt.  Skulle beställningen behöva ändras genom kundens vilja kan leveranstiden bli längre än beräknad.

4.1 Betalningsvillkor för leverans

Arbetet med önskat text till fast pris, hemsida, webbpaket, domän, e-post, Webbmaster eller leverans av produkt sker tidigast när betalningen är inkommen till betalningsmottagaren Adapter Media via betalningsalternativen Bankgiro eller Swish.

4.2 Leveranstid av tjänst eller produkt

Leveranstid för tjänster till fast pris anges vid aktuell tjänst. Leveranstid för tjänster på offert anges i offert och varierar från projekt till projekt. Skulle beställningen behöva ändras genom kundens vilja kan leveranstiden bli längre än beräknad. Skulle beställningen behöva ändras genom kundens vilja kan leveranstiden bli längre än beräknad. I normalfall tillkommer då även kostnader för nedlagd tid á 975 kr/h.

Digitala produkter levereras inom 24 h.

Leveranstid för fysiska produkter är normalt 1-3 arbetsdagar. Fysiska produkter tillverkade "on demand" kan kräva upp till 14 arbetsdagars leverans. Fraktpriset betalas alltid av beställaren och varierar beroende av produktens vikt. Ditt paket skickas med Postnord, DHL alternativt Schenker och levereras till ditt närmaste utlämningsställe. Du kommer att meddelas via SMS alternativt e-post när och vart du kan hämta ditt paket.

4.3 Ersättning vid försening

Ingen typ av ersättning kan erhållas för förseningar av lansering eller liknande. Vi ansvarar ej för leveranser som försenas på grund av exempelvis sjukdom, akuta problem eller händelser som ligger utanför vår kontroll. Om detta skulle inträffa kommer kunden att informeras via i första hand e-post alternativt telefon. Läs mer under §8.4

4.4 Beställarens skyldighet gällande leverans

Förutom efterfrågad information i beställningsformulären kommer vi att be dig om kompletterande materia som vi vill att du levererar inom c:a en vecka. Vid offert anges senast tid för materialinlämning i offerten. Vår leveranstid av webbpaket och tjänster kan hållas under förutsättning att beställaren inkommer med nödvändigt material inom den tid Adapter Copy har begärt. Skulle du som kund inte komma in med material i form av text, bilder och annan viktig information som gör att vi på BudgetWebb inte kan slutföra projektet inom rimlig tidsram motsvarande projektets storlek så faktureras HELA slutfakturan och beloppet ut till dig som kund. Hör av dig till oss om du får problem med materialet.

Adapter Copy kommer inte att frysa något projekt. Om du inte vill slutföra ditt projekt av någon anledning så utgår kostnad för allt arbete. Full betalning faktureras ut.

4.4.1 Kontroll av tjänstens korrekthet

Notera att det alltid är du som slutkund som har det fulla ansvaret för att slutprodukten är korrekt. Det är därför mycket viktigt att du är extra noggrann när du korrekturläser text och content, ser över grafisk produktion samt granskar innehåll och utförande av din webbplats innan du godkänner leveransen. Adapter Copy ska inte göras ansvarig för felaktigheter upptäckta efter leverans.

4.5 Ej utlösta paket fysisk produkt

Outlösta paket omfattas ej av ångerätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 350 kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt mottagit det i retur.


5 Kontrakt

5.1 Kontrakt vid beställning/köp

Ett köp av en tjänst eller produkt till fast pris kan genomföras via en elektronisk order i form av beställningsformulär på Adapter Copys hemsida. Ett bindande kontrakt ingås mellan dig och Adapter Copy då du beställer en tjänst eller produkt och kommer att upprätthållas då du har skickat in ditt beställningsformulär. Din beställning bekräftas via ett kort första pop-up-meddelande direkt efter beställningen. Inom c:a 24 h skickas en fullständig faktura på din beställning. Fakturan skickas till angiven e-postadress. Projektet påbörjas/produkt levereras när betalningen är framgångsrikt slutförd med registrerad betalning hos betalningsmottagaren Adapter Media.

Om du har angett felaktig information vid beställningen via beställningsformulär ska du omedelbart (inom 12 h) kontakta oss via e-post: info@adaptercopy.se.

Tjänst beställd via offert bekräftas genom att tacka Ja via vändande e-post. Ett bindande kontrakt ingås mellan dig och Adapter Copy då du beställer en tjänst eller produkt och kommer att upprätthållas då du har accepterat offerten genom att tacka Ja. Projektet påbörjas enligt överenskommelse. I de fall startavgift är aktuellt påbörjas projektet/produkt levereras när betalningen av startavgiften är framgångsrikt slutförd med registrerad betalning hos betalningsmottagaren Adapter Media.

För alla hemsidor, webbpaket, bloggpaket, domäner, e-post och Webbmaster-tjänst löper avtalen på 1 å (12 månader) vilket innebär att de förnyas genom inbetalningen för webbhotell och domännamn. Adapter Copy ansvarar för att du faktureras i god tid före utgångsdatum.

För övriga tjänster och produkter, om inte annat angetts vid betalning, slutar kontraktet när tjänsten/produktern har tillhandahållits.

5.2 Återkallelse av kontrakt

Återkallelse av av beställde tjänst eller produkt kan återkallas inom 5 dagar. Begäran av återkallelse eller ändring av köpta tjänster måste presenteras av dig (ägaren av projektet) i skriven form via e-post: info@adaptercopy.se och från den e-postadress som användes för att beställa projektet. Om projektet är påbörjat debiteras för dittills nedlagd tid samt eventuella kostnader/avgifter för produkter, webbhotell, domän och e-post en och andra tillägg som köpts in på din begäran. Du ger härmed samtycke till att vi utför tjänsten före slutet av ångerperioden för domänregistrering, förnyelse av domän och andra webbtjänster. Du inte rätt att ångra ditt deltagande i kontraktet.

5.3 Ångerrätt privatperson

Enligt Svensk lag ingår ångerrätt  14 dagar vid köp på distans förkonsument/ privatperson (gäller ej företag). Begäran om tillämpning av ångerrätten eller ändring av köpta tjänster måste presenteras av dig konsument (ägaren av projektet) i skriven form via e-post: info@adaptercopy.se och från den e-postadress som användes för att beställa projektet. Dock anses tjänsten påbörjad när projektet/produktion har påbörjats. Om ångerrätten infaller under eller efter projektets start utgår en skälig ersättning om 65 % av projektets kostnad samt eventuella kostnader för webbhotell, domän och e-post en och andra tillägg som köpts in på kundens begäran. Resterande belopp kommer att återbetalas till kund inom 30 dagar. Inaktiveringen av tjänsten genomförs samtidigt som återbetalningen. Du som konsument ger härmed samtycke till att vi utför tjänsten före slutet av ångerperioden för domänregistrering, förnyelse av domän och andra webbtjänster. Du inte rätt att ångra ditt deltagande i kontraktet.

5.6 Reklamationer fysisk produkt

När du mottagit din vara är det viktigt att du omgående inspekterar denna. Vid skadad paketering reklameras detta direkt på plats hos utlämningsstället. Vi ställer höga krav på kvalitet av våra leverantörer och garanterar att de varor du beställt av oss levereras felfria. Skulle du trots detta motta en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta vår support så snabbt som möjligt. Beskriv felets art och bifoga gärna ett bildunderlag om du har möjlighet. Ofta kontaktas leverantören direkt för ett utlåtande.

Vid en godkänd reklamation skickar vi dig en retursedel, antingen via mail eller via vanlig post. Denna retursedel ger dig fri frakt tillbaka till oss, andra returkostnader ersätts ej.

Vid reklamationer tillämpas Konsumentköplagen www.konsumentverket.se och vid en eventuell tvist följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

5.4 Återbetalning

I de fall återbetalning är aktuellt tillämpas följande:

Om Du är en användare/företagare genomförs återbetalning inom 14 dagar från datumet Adapter Copy mottog din begäran för återkallelse av kontraktet. Om du är en företagare genomförs återbetalning inom 60 dagar från datumet Adapter Copy din begäran för återkallelse av kontraktet.

För företagare hanteras återbetalningar via banköverföring, samma betalningsportal som användes vid betalning (om återbetalning är tillåtet). Inaktiveringen av tjänsten genomförs samtidigt som återbetalningen. Vänligen notera att värdekuponger (rabattkod/kupongkod) inte kan återbetalas under några som helst omständigheter.

Om du är en privatperson/konsument hanteras återbetalningen genom samma betalningsportal såvida inte annat bestämts. Vänligen notera att värdekuponger (rabattkod/kupongkod) inte kan återbetalas under några som helst omständigheter.

5.5 Uppsägning av avtal

Båda partnerna har rätt att säga upp avtalet rörande hemsidor, webbpaket, bloggpaket, domän, e-post och Webbmaster-tjänst senast 2 månader innan avtalet avslutas.

För alla paket löper avtalen på 1 år, dvs att det förnyas genom inbetalningen för webbhotell och domännamn. Om du önskar säga upp avtalet inom betald 12-månadersperiod kommer ingen återbetalning av någon del av det inbetalda beloppet att återbetalas


6 Immateriella rättigheter

Material för upphovsrätt, varumärke och andra immateriella rättigheter och innehåll tillhandahållet som en del av Adapter Copys hemsidor, tillhör Adapter Copy. Detta betyder att du inte utan tillåtelse får lov att kopiera det eller rätt att bruka såvida inte godkännande givits av oss eller våra licensägare Webnode, Hemsida24 och Wix.se. Det royaltyfria material som Adapter Copy har placerat på din hemsida, tema, ikoner och liknande får inte användas mer än på din hemsida. Flertalet illustrationer och bilder är skapade av grafiker hos Adapter Media. Kontakta oss för mer information om bilder och illustrationer på hemsidan. Om du upptäcker någon sådan olaglig spridning och/eller kommersiell exploatering, samtycker du om att meddela oss omedelbart.

Du ansvarar för material du själv har lagt in gentemot ägaren till materialet. Du har rättigheterna till det material du har laglig upphovsrätt till eller fått lov att lägga upp på din hemsida av den som innehar upphovsrätten. Det är du som "äger" innehållet, men Adapter Copy "äger" allt på hemsidan som Adapter Copy har lagt in i övrigt såsom copytexter, bilder och illustrationer skapade hos Adapter Copy och Adapter Media. Läs mer om kundens ansvar under §8.

Texter, informationsmaterial, copy, artiklar och litterära texter tillhör Adapter Copy enligt upphovsrättslagen. Du har inte rätt att kopiera materialet för vidare distribution eller försäljning. Du har inte heller rätt att fritt andra i materialet utan att först höra med Adapter Copy om det är ok.

 

7 Säkerhet

7.1 SSL Cerifikat

Adapter Copy erbjuder alla våra kunder som köper valfritt webbpaket eller bloggpaket, SSL certifikat som en del i tjänsten. SSL är ett certifikat för att hantera krypteringen av webbplatsen och dess data via SSL. Adapter Copy kan inte hållas ansvariga om certifikatet inte fungerar, då detta är ett tredjepartstillägg och inget Adapter Copy har kontroll över. Vi kan dock hjälpa dig med supportkontakt med utvecklarna.

7.2 Säkerhetskopiering

Adapter Copy erbjuder alla våra kunder som köper valfritt webbpaket eller bloggpaket genom Webnode, 1 st återställning av hemsida från säkerhetskopia förutsatt att begäran kan utföras inom 7 dagar. Vid återställning från säkerhetskopia efter mer än 7 dagar tillkommer en kostnad om 300 kr. Vi kan ej garantera att återställning är genomförbar. Du betalar inget om det visar sig ogenomförbart.

7.3 Dokumentation via e-post

Adapter Copy sköter huvuddelen av kundkommunikationen via e-post. Detta främst med anledning av vår önskan att dokumentera all kommunikation. Det säkerställer korrekt leverans och minimerar risken för missförstånd. Tryggt för dig som kund och tryggt för Adapter Copy. Se mer under §9

 

8 Användning och ansvar

8.1 Acceptabel användning

"Acceptabel användning" av Adapter Copys hemsida, dess innehåll, produkter och tjänster är definieras enligt följande: Som en användare hos webbtjänster producerade/förmedlade av Adapter Copy/Adapter Media ska du inte publicera eller genom Adapter Medias hemsidor dela något material som är kränkande, hotande, oanständigt, skadligt, pornografiskt eller på annat sätt av olaglig natur. Allt material som på något sätt strider mot eller bryter mot, på något sätt, Våra rättigheter eller andras rättigheter (inklusive men inte begränsat till intellektuella ägarrättigheter, konfidentiella rättigheter och integritetsskydd) är absolut förbjudet, precis som aktiviteter som kan förorsaka ångest eller obehag för oss eller andra. Du får inte heller uttrycka åsikter som är vulgära, grova, sexistiska, rasistiska eller på annat sätt kränkande. Vi uppmuntrar användare att alltid behandla varandra på ett respektfullt och artigt sätt. Här är vi snälla mot varandra.

8.2 Avbrott/Uppsägning av tjänster/kontakt

Vi reserverar oss rätten att omedelbart avbryta eller stänga av på obestämd tid våra tjänster till dig, om du bryter eller vi har rimliga grunder att tro att du troligen kommer att bryta mot våra Köpvillkor & Avtalsvillkor. Vi kommer också att säga upp våra tjänster till dig, för vår egen skull, om du ägnar dig åt ett beteende som vi avgör vara oacceptabelt. Om du exempelvis lägger in enligt ovan olovligt material så kommer vi att plocka bort materialet, därefter upphör tjänsten Webbmaster  att gälla. Den årliga kostnaden betalas inte tillbaka. Om du själv tar bort materialet omedelbart fortsätter avtalet att löpa om det inte handlar om någon olaglig aktivitet. I annat fall avslutas kundrelationen. Om Adapter Copy fortfarande står som web designer måste du själv eller din webbmaster ta bort materialet direkt alternativt ta bort sidfotslänken "Med hjärtat av Adapter Copy" samt övrigt som kan associeras med Adapter Media/Adapter Copys namn.

Beslutet att inleda disciplinära åtgärder (inklusive men inte begränsat till avbrott av alla tjänster) faller under Adapter Medias diskretion och kan genomföras utan att orsak uppges.

8.3 Ansvarsbegränsning

Adapter Copy ska inte hållas ansvarigt för direkt, indirekt eller annan följdskada på person eller egendom, ekonomisk förlust eller förlust av data som kan drabba kunden eller tredje man på grund av de tjänster vi förmedlar eller kundens användning av tjänsterna. Vi ska inte hållas ansvarigt för intrång i data eller bristande datasekretess i samband med överföringen av information via Internet vid nyttjandet av våra tjänster. Adapter Copy kan inte heller hållas ansvarigt för fel eller förändringar i tredjepartstjänster som förmedlas genom våra tjänster. Adapter Copys ansvar enligt Köpvillkor & Avtalsvillkor ska under alla omständigheter alltid vara begränsat till ett belopp motsvarande den betalning som kunden betalade för tjänst, produkt eller innevarande abonnemangsperiod för tjänsten. Krav som överstiger detta belopp kan kunden inte göra gällande mot Adapter Copy.

Skulle ett projekt inte kunna slutföras på grund av att kunden, konsumenten eller företaget inte kan producera korrekt innehåll, data, information och annat material som behövs för att projektet ska fungera och slutföras så erhålls ingen form av ekonomisk eller annan typ av ersättning.

8.4 Force majure

Force majure tillämpas vid större oförutsedda händelser som gör att Adapter Copy inte kan fullfölja sina åtaganden. Adapter Copy kan INTE hållas ansvariga för händelser utom företagets kontroll och dessa innefattar: Stora strömavbrott till servar, domäner och annan utrustning, leveransåtganden i tider av krig, storm och andra naturkatastrofer, stora pandemier samt andra händelser som lett till att produkten och tjänster inte kan levereras enligt avtal.

8.5 Tillämplig lag och tvister

I första hand ska tvister lösas mellan Adapter Copy och kund. Vi gillar inte bråk och kommer att göra vårt bästa för att komma fram till en bra lösning.

Svensk lag ska tillämpas på detta avtal. Eventuella olösliga tvister med anledning av dessa Köpvillkor & Avtalsvillkor eller våra tjänster och produkter ska avgöras i svensk allmän domstol.


9 Kundnöjdhet & hantering av klagomål

Vi värnar om alla våra kunder och strävar alltid efter att leverera tjänster, produkter och service som överträffar kundens förväntan. Men ibland blir det fel, konstigt eller förvirrande och vi hoppas att du hör av dig till oss direkt med dina synpunkter och eventuella klagomål. Du vänder dig till: info@adaptercopy.se

9.1 Kontaktmöjligheter

Vid ny beställning, offertförfrågan eller annan kontakt kontaktas Adapter Copy via något av våra onlineformulär eller angivna e-postadresser. Vi har ingen support via telefon för nya kunder och besökare.

Adapter Copy sköter även lejonparten av kundkommunikationen via e-post. Detta främst med anledning av vår önskan att dokumentera all kommunikation. Det säkerställer korrekt leverans och minimerar risken för missförstånd. Tryggt för dig som kund och tryggt för Adapter Copy.

9.2 Feedback, synpunkter och förslag

Vi vill gärna få feedback och synpunkter på våra tjänster, produkter och hur du upplever Adapter Copys webbplats. Hör av dig med kommentarer och förslag eller önskemål. Vi uppskattar även om du meddelar oss fel som du upptäcker på sidan. Det gör det lättare för oss att vara tydliga och korrekta. Vi tar del av alla synpunkter.


10 Integritet

Du kan ombes att uppge personlig information på olika sidor hos Adapter Media. Vänligen se vår Integritetspolicy GDPR för detaljer om hur personlig information hanteras.

 

11 Ändringar och uppdateringar

Adapter Copy förbehåller sig rätten att när som helst uppdatera dessa Köpvillkor & Avtalsvillkor, efter eget gottfinnande, för att ta hänsyn till juridiska, branschrelaterade eller andra ändringar i status quo. Vid mindre ändringar uppdaterar vi Köpvillkor & Avtalsvillkor här på hemsidan samt anger datum för sista uppdatering. Vid mer omfattande ändringar kommer du att informeras om ändringar till din e-post minst 15 dagar före de nya uppdateringarna träder i kraft.


12 Kontaktinformation

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om dessa Köpvillkor & Avtalsvillkor. Vår kontaktinformation för policyfrågor är: admin@adaptercopy.se

 

 

Köpvillkor & Avtalsvillkor uppdaterades senast: 2021-01-10