Håll i hatten, här drösar det snart in en massa copytjänster

Copywriting

Säljande texter för rätt målgrupp

 

Vi skriver budskap som säljer

Låt oss vara ärliga. All reklam syftar till en enda sak: ökad försäljning. Som professionell copywriter är det mitt arbete att sätta fingret på vad som gör dig speciell och locka kunderna till dig. Med hjälp av rätt uttryck och väl valda ord kan ditt företag bli unikt, trots att dina produkter eller tjänster inte är det. Alla företag har en historia att berätta. Vilken är din?

 
 

Med hjälp av en copywriter får du

  • Ökad försäljning
  • Kundlojalitet
  • Försprång
  • Effekt med några få ord
  • Texter som informerar, kommunicerar och övertygar
  • Säljande texter för rätt målgrupp
  • Ökad konvertering
  • Övergripande tonalitet
  • Textstöd tillfällig, löpande eller på abonnemang

 
 
 

Vad gör en copywriter och vad är copy?

En copywriter formulerar övertygande marknadsföringsbudskap utan att krångla till det. Copy är själva produkten, pricksäker text som ökar ditt företags försäljning, stärker varumärket och lyfter din marknadsföring. Texterna kan vara korta eller långa, analoga eller digitala, oavsett så är poängen är att väcka nyfikenhet och skapa engagemang.

En copywriter bör vara en kreativ perfektionist, rapp och allmänbildad. Hen måste gilla att grotta ner sig i fakta och en fena på research eftersom varje ny kund har sitt specialområde. Hen ska dessutom ha förmågan att tratta ner informationen till en konkret kärna. Den är nämligen utgångspunkten när copywritern sedan tar fram idékoncept och texter.

Processen från tanke till text kan gå snörovasst (jättesnabbt på Pitemål) eller pågå i dagar. En sak är säker, en copywriter tänker betydligt mer än hen skriver. Det är vad som krävs för att få till den perfekta tonaliteten och formuleringen som skiljer Jaha? från Åh fan!

 

Bra copy får kunden att välja dig istället för dina konkurrenter

Syftet med din kommunikation är självklart att mottagaren ska ändra sitt beteende, få förtroende för ditt företag och välja dig  och dina produkter istället för din konkurrent. 

Därför kan det vara en god idé att ta det säkra före det osäkra och anlita en professionell copywriter. Då får du specialskrivna, tydliga och lustfyllda texter som vänder sig till din målgrupp på ett språk de förstår och tycker om.

 

Rätt ton eller skorrar du falskt?

Hur låter du egentligen? Det brukar jag fråga mina kunder. Vad är det du säger, egentligen? Hur säger du det och får det kunden att ignorera dig eller falla pladask redan i farstun?

Behöver du hjälp att sätta den övergripande tonaliteten i företagets kommunikation? Vi syr ihop syfte, målgrupp och ton så att dina budskap ska landa rätt. Oavsett om du vill bonda med läsaren eller ranka högt på Google.

 
 

Ditt företag är alltid mer

Ditt företag är mer än det visuella. Det du säger och hur du säger det är minst lika viktigt. Jag hälper dig att formulerar ditt företag och det budskap du vill förmedla i ord. När bild och text samverkar med din affärsidé, så får den per automatik mer trovärdighet. Jag nöjer mig inte med att svänga ihop några vassa rader som passar vem som helst i din bransch.

 
 

Flinka fingrar och kreativ höjd

Min svärmor är sjujäkla skicklig när hon handarbetar i garn och textil. Snabbt går det också. När hon skapar kallar hon sig Flinka fingrar. Och ja, det är en del av sanningen, men en underdrift. Hon är betydligt mer än snabb med stickor och nål. Anledningen till att hennes verk framkallar ohh! och ahh! är inte snabbheten, det är förmågan att väva samman erfarenhet, materialkunskap och fingertoppskänsla med sin egen unika konstnärsblick. Den där förmågan att se skönhet och funktion i något nytt innan det knappt är en idé. Resultatet är alltid både vackert, smart och håller hög kvalitet. 

Jag är totalt värdelös med ett par stickor i händerna, men i sinnet gör vi samma sak min svärmor och jag. Hon med garn, jag med ord. När du beställer hantverk av en textilkonstnär, eller en ordkonstnär, betalar du inte bara för slutresultatet, utan för hela den kreativa processen. Det där du inte ser men som får det svåra att verka så lätt och fungera så bra. Dra nytta av det, det tjänar du på. Dra nytta av mig.


" Diktaren är en varelse som är i stånd att dra ett bloss på sin pipa och blåsa ut ett ånglok."

Jean Cocteau
 
 

Har ditt företag behov av en copywriter - ibland?

Har ditt företag behov av en copywriter? Men bara ibland? Ofta i sista minuten? Då kan du anlita Adapter Copy vid behov. Du får en copy som blir din bara när du behöver henne som mest! Enklare kan det inte bli.

Du hör av dig när du behöver bolla en idé, formulera en pressrelease, skriva nyhetsbrevet eller uppdatera företagets Facebook-konto. Jag hjälper dig att skriva eller korrigera det skriftliga material du behöver i din verksamhet. Jag tar även löpande uppdrag och abonnemang. Upplägget kan se ut på olika sätt beroende av just ditt företags behov.

Copy när du behöver henne - smart, flexibelt, pålitligt och kostnadseffektivt!
Kontakta mig om du vill veta mer.

 
 

"En författare är en person för vilken skrivandet är svårare än för andra människor" 

Thomas Mann