Kompisar från förr

Gamla godingar som håller i längden

Inspireras av några av våra uppdrag - så länge


Bagarbarn och allt det där, men jo då, jag har jobbat på för fullt under åren med både gamla och nya kunder. Se mer av det och andra nyheter när hemsidan är helt uppdaterad någon gång under 2021. Innan dess är du välkommen att höra av dig om du vill ha hjälp med text, webb eller sociala medier. 

Våra verk

 

Livet enligt Moa - en alpin blogg


Adapter Copy gillar idrott och stödjer gärna dem som antar utmaningar av mer eller mindre omfattning. Därför är det en glädje för mig att presentera Moa Gabrielsson, en 19-årig alpin utförsåkare med rötterna i Piteå. Moa som pluggar vid Tärna Alpina Gymnasium bloggar om träning, högt uppsatta mål, skola, gemenskap och poängen med att bo i Norrland.

Sommaren har ägnats åt målmedveten rehabträning efter en knäoperation och hon siktar nu på att hämta tillbaka formen i backen. Moa har ett hårt och utmanande arbete framför sig och motovationen är just nu i topp. Följ hennes resa du också. Du hittar hennes blogg här.
 
 

Cederkliniken fyller 5 år!

Cederkliniken öppnades sommaren 2010 av fyra erfarna läkare tillsammans med tio anställda, med gemensamt mål att klinikens patienter ska ha den bästa hälsan i länet. Inte bara vara friska utan verkligen må bra.

Därför satsar Cederkliniken på en varm och omfamnande vård genom hela vårdkedjan. Från den första kontakten, via tiden i väntrummet, till besöket hos någon av vårdgivarna.

I dag är Cederkliniken Piteås största vårdcentral med över 10 000 patienter och 32 engagerade medarebetare. "Men vi är inte nöjda – vi vill fortsätta växa och utvecklas för att kunna ge våra patienter bästa tänkbara primärvård."

 
 

Fritid & Vildmark närmar sig premiär

Adapter Copy och Mawix Art skickar varma hälsningar till Fritid & Vildmark med personal som har ägnat hela sommaren till förberedelser och flytt till nya lokaler. Som de har slitit!
Vi presenterar eras nya ansikte i ett färgstarkt och inspirerande uppdrag i dagspress.
 
 

Pite Bryggeri går i väntans tider

8 maj 2015
Långt borta i öster har ett bryggverk kommit till, beställt av Pite Bryggeri AB. Samtidigt färdigställs lokalerna och många viktiga beslut har fattats här på hemmaplan.

I slutet av maj när bryggverket anländer till Piteå kan bryggarkitekterna Jörgen & Jeanette Bergstedt äntligen börja producera sitt kvalitetsöl och sprida ölkultur från Norrbotten.

Adapter Copy och Mawix Art finns med i kulisserna och och just nu följer vi med spänning NYK HYPERION, containerskeppet som tar bryggverket till Sverige.  
Foto: Eva Lundqvist

 
 

Höglund Consultings nya webb - en del av helheten

Ny webb för Höglund Consulting

Organisationskonsult Inger Höglund utvecklar organisationer i samverkan med individer. Verksamhetsutveckling är ett långsiktigt och underhållskrävande arbete som fordrar engagemang från alla i organisationen. Framgångsrika företag vet att djupare insikt och förståelse åstadkommer verkliga förändringar. Belöningen blir ofta en trivsammare arbetsplats med hög effektivitet och bättre ekonomiska resultat.

Höglund Consulting bygger inte nya streck i strukturen utan lägger insatsen på just den nivå där den behövs. Genom att utveckla medarbetarna i linje med verksamhetens mål kan Höglund Consulting erbjuda stöd till organisationer som strävar efter bättre resultat.

Tillsammans med organisationskonsult Inger Höglund har Adapter Copy och Mawix Art tagit fram innehåll, layout och grafik med sammanhängande budskap och känsla.
Webben är en del av helheten där bild och text alltid hänger samman och förmedlar företags själ i varje enskild del.

Foto: Maria Fäldt

 
 

Behöver ditt företag helhetstänk och extra omsorg?

Varje nytt samarbete startar med frågor. Många frågor. Sedan grottar vi ner oss och läser på, frågar lite till och funderar. Vi pratar med dina kunder och samarbetspartners. Vi tittar på konkurrenterna och omvärlden, på vad som kommer och vad som har varit, var du syns och varför du inte syns.

Vi finner essensen i ditt företag genom att lägga omsorg och omtanke i researcharbetet. Sedan presenterar vi en tydlig helhet där bild och text hänger samman och förmedlar ditt företags själ i varje enskild del. Vi lyfter fram dina bästa sidor och bygger all kommunikation från själva kärnan av ditt företag. Det gör att ditt företag alltid och i alla kanaler signalerar just det budskap du vill förmedla.  

Tillsammans med organisationskonsult Inger Höglund, Höglund Consulting AB, har vi specialdesignat arbetsmaterial och trycksaker med enhetlig grafisk profil i kombination med text. Ett effektivt sätt att kombinera funktion och budskap. Profil, bild och budskap går igen i hennes nya webb som kommer inom kort.

Behöver ditt företag helhetstänk och extra omsorg? Hör av dig till Adapter Copy närde behöver hjälp med text, idé, strategi och profilering.

Foto: Maria Fäldt
 
 

Vi presenterar stolt Fritid & Vildmark

2015 blir ett spännande år både för Fritid & Vildmark och deras kunder. I år genomför
företaget sin störta satsning någonsin och tar i från tårna med ny webbshop, ny logotyp och grafisk profil. Landets modernaste skjutbana står klar under försommaren och invigningen av en 1 500 m2 nybyggd butik sker juli. Det är ett avancerat projekt och vi, Adapter Copy och Mawix Art tillsammans med TANGO , har fått det stora förtroendet att hjälpa dem på vägen.

Redan vid starten 1989 var huvudsyftet att förse norra Sveriges jakt- och fiskeintresserade med kvalitetsutrustning och god service. Idag, 26 år senare är Fritid & Vildmark ett norrländskt nav för alla friluftsintresserade oavsett kön, ålder och erfarenhet. Med norra Sveriges bredaste sortiment för jakt, fiske och uteliv lockar de även långväga besökare från våra grannländer.

Här presenterar vi ett smakprov ur veckans annonsering, webbannonsering, Facebookinlägg och BtB-kommuniation. I kommande inlägg ska vi berätta hur vi arbetar tillsammans med Fritid & Vildmark för att tydliggöra och stärka Fritid & Vildmarks varumärke.
 
 

Pite Bryggeri AB

Lagom till årsskiftet presenterade vi Pite Bryggeri AB. Piteås eget nya mikrobryggeri börjar ta både ton och form. Adapter Copy och Mawix Art assisterar med idé, strategi, text och form.

 
 

Norrlands största maskiner finns i Öjebyn!

Klicka på bilden om du vill se och läsa broschyren
I höst har vi arbetat med företaget Maskinkomponenters profilering och budskap. Det som började med en logotyp blev snart en helt ny grafisk profil, webb och imageskapande säljmaterial - allt sytt med samma röda tråd. Helheten blev fantastiskt bra!

Adapter Copy, Maxix Art och Tango har tillsammans med Maskinkomponenter tagit fram strategi och koncept för företagets uttryck. Med ny grafisk profil, logotyp, accidenstrycksaker, säljmaterial i form av mapp med säljbrev och broschyr, skyltning och dekor, presentartiklar m.m. byggde vi en solid kommunikativ plattform som presenterar företaget på ett tydligt sätt anpassat för deras målgrupp.

Adapter Copy, Mawix Art och Tango har alla haft del i processen. Vi tackar även fotograf Maria Fäldt, FORM, RC Tryck och IdéPoolen för gott samarbete.

Nyfiken? Besök Maskinkomponenters sajt; www.maskinkomp.se
Broschyren läser du här.

Tack för förtroendet att få vara delaktig i företagets utveckling. Vi önskar Maskinkomponenter fortsatt lycka till!
 

filuriform har hittat hem

I höst har Adapter Copy hjälpt formgivaren Tone Brunes att finna sitt nya språk i både ord och bild. Vi har rensat bland uppdragen, tagit fram en ny logotyp och grafisk profil. I samband med det valde vi även sociala medier att verka i och strategier för hur. Resultatet är ett filuriform som mer än någonsin matchar Tone och hjälper henne att kommunisera med sina kunder på ett nytt och närmare sätt.

Så här säger Tone.

"Välkommen in till filuriforms nya filuriga värld av inspiration och sköna ting.

Nu satsar jag helhjärtat på formgivning av personliga ting och inredningsdetaljer. Jag ändrar inriktning för att få jobba mer med det jag brinner för och som ger energi. Genom att leka med illustrationer och fundera på nya produkter får jag inspiration och det gör mig lycklig.

Jag vill göra filuriform till ett varumärke där människor kan hitta produkter och design som berör. Produkter som spelar roll i vardagen, som känns viktiga, som är gjorda med omtanke och kärlek.

Jag vänder mig till dig som vill ha mer glädje, mindre stress och mer ut av livet än ett evigt ekorrhjul. Till dig som vill stanna upp då och då och njuta av vardagen."

 
 

Jag förför med ordDitt företag är mer än det visuella. När jag exempelvis samarbetar med Mawix Art och Tango tar vi fram en kommunikationsplan och grafisk profil som matchar ditt företags kärnvärden.

Men minst lika viktigt är det budskap som förmedlas i text. Orden som bär ditt företags själ och talar till människors hjärta.

När vi får bild och text att samverka med din affärsidé så får den per automatik mer trovärdighet. Det ställer höga krav på oss. Men vi nöjer oss inte med att svänga ihop några vassa rader som passar vem som helst i din bransch. Vi arbetar med detaljerna för att presentera en helhet som bär hela vägen fram till din målgrupp.

Med hjälp av rätt uttryck kan ditt företag bli unikt, trots att dina produkter eller tjänster inte är det. Marknadsföring ska öka medvetenheten om ditt företag. Men det räcker inte. Den bästa marknadsföringen är den som fyller sin funktion och uppnår ett förutbestämt mål. Som ser till att människor får tummern ur och gör det du vill att de ska göra.

Om du tänker likadant är vi ämnade för varandra. Kontakta mig så kör vi igång! 

Webb, webb, webb!

Mycket webb på gång just nu. Flera duktiga företagare behöver hjälp att lyfta fram det som skiljer ut dem från mängden. Till exempel hjärtevarma frisören Jennie Vikberg vars lilla mysiga salong je:vi är en oas för mången oklippt pitebo.

Inom kort lanserar vi hennes ny hemsida med bilder och text som gör henne rättvis. Till dess kan du slå henne en signal och själv få uppleva hennes gästfrihet och skarpa saxföring.
 
 

Skärp till din webbcopy

18 september 2014
Hur är det, tål din hemsida en mer grundlig genomläsning? Hittar läsaren till dig? När fick du senast din sida sökoptimerad?

Låt Adapter Copy hjälpa till med textkorrigering och sökoptimering eller helt ny webbcopy där så behövs. På min hemsida kan du läsa mer om varför vanlig text inte passar för webben.

Hör av dig för information och offert.

 
 

Vinnande Företagswebb

Nu är det ruskigt enkelt att skaffa och administrera hemsidan till ditt företag. Mina digitala grannar FORM1 lanserar ny webb för sin smarta och prisvärda produkt Företagswebb. Copy by Dahlberg.

Snyggt och funktionellt behöver text för att fungera. Text sänder det budskap du vill kommunisera och skapar känslan du vill förmedla. Förutsatt att det är en bra text.

Saknar du text till din nya hemsida eller har du texter som behöver anpassas för webben? Hör av dig till Adapter Copy eller kommentera här bredvid.

 
 

Mer verkstad än snack

Ny språklig och grafisk profil för BERGS Produktionskonsult.
Adapter Copy, Mawix Art och Tango presenterar ny hemsida och helt ny profil för BERGS Produktionskonsult AB.

Hemsidan är en del av företagets nya profil. Tillsammans med BERGS Produktionskonsult har Adapter Copy och Mawix Art tagit fram strategi och koncept för företagets uttryck.

En enhetlig språklig och grafisk profil gör stor skillnad och signalerar stabilitet och framtidstro. Vi kan hjälpa ditt företag att bygga ditt varumärke och presentera det på ett sätt som speglar företagets ambitioner.

Med ny grafisk och språklig profil, arbetsmaterial, webb och strategi har BERGS Produktionskonsult nu tagit första stegen i en kostym som passar dem utmärkt.

Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete och tackar ödmjukast för uppdraget och möjligheten att följa med på denna fantastiska resa!
 
 

Skärp till din webbcopy

Sälj- och nyhetsbrev har ett enda syfte. Att öka din försäljning. Du står för varorna, jag fixar finliret som ger extra effekt och fyller ditt orderblock.

Det kan röra sig om en enskild kampanj eller återkommande nyhetsbrev som, beroende på vad målet är, leder kunden till att göra en förfrågan, köpa, boka eller kontakta dig.

Du är den som kan din tjänst eller produkt bäst så underlaget kommer naturligtvis alltid från dig. Det gör att innehållet matchar den image ditt företag står för och vill framhäva. De säljande knepen och språkliga finurligheterna står jag för. Tillsammans får vi din målgrupp att ta ditt företag till sitt hjärta – och fastna för ditt erbjudande.

Som professionell copywriter kan jag hjälpa ditt företag med vinnande idéer och texter oavsett vilken bransch du tillhör. Jag har erfarenhet av att skriva för företag inom alltifrån verkstadsindustri till hälsa.

Hör av dig till mig så får vi fart på dina affärer!

PS! Vill du få ett försprång i julklappsracet? Hör av dig redan innan snön kommer. För visst blir din produkt eller tjänst en utmärkt julklapp?